
Több mint táplálkozás


Tóth Gábor
KIÚT AZ ALLERGIÁBÓL
Az ételallergiák és ételintoleranciák tárgyköre a korszerű orvostudomány legnagyobb talányai közé tartozik. Sok esetben a folyamatok tünetmentesen, „csendesen” zajlanak a szervezetben, különösen az ételintoleranciák esetében.
Tóth Gábor: Kiút az allergiából című könyve nem orvosi vagy dietétikai szakköny.
Az ételek okozta allergiák és intoleranciák mellett természetesen a légzőszervi és keresztallergiák, valamint más, kapcsolódó területek (pl. a nikkel, a latex, a napfény stb.) is helyet kaptak a kötetben. Az egészségvédő táplálkozás és a légzőszervi, illetve ételallergiák összefüggései sok érdekességet és újdonságot tartogathatnak az olvasók számára, amelyeket számtalan konkrét tanács egészít ki.
Bízunk abban, hogy ez a tudományos, mégis informatív jelleggel is közreadott kiadvány segíteni fogja az újabb személyes felismeréseket, és egy olyan világba kalauzolja az olvasót, ahol önmaga is tevékenyen részt vállalhat saját egészségének védelmében. A szerző, Tóth Gábor – „rádiós nevén” Bio Gabi –a szakirodalmak mellett több mint huszonkét éves szakmai meglátásait, tapasztalatait vonultatja fel e könyvben

Néhány téma a Tóth Gábor: Kiút az allergiából könyvből:
-
hogyan működik az immunrendszer, mik a védelem első vonalai
-
az allergia és az intolerancia fogalma
-
a betegség kiváltói: az allergének,
-
a gének,
-
az allergia tünetei gyermek- és felnőttkorban,
-
légzőszervi allergiák, az allergiás nátha, a könnybe lábadt szem, atkák, gombák, asztma…,
-
bőr allergiás tünetei, allergia érintésra, fullánkok…,
-
táplálkozás és az allergia, ételintoleranciák, tehéntej, csecsemőkori reflux és a tejallergia, tojás…,
-
keresztallergiák
-
táplálékintoleranciák, a hisztamin, ízületek, migrén, hiperaktivitás
-
gluténérzékenység (cöliákia), laktózérzékenység, fruktózintolerancia, galaktózintolerancia, zöldség-, gyümölcs- és fűszerallergiák, élelmiszer-adalékanyagok
-
életmód és allergia, mit tegyünk, mit ne tegyünk
Részletes tartalomjegyzék:
Ma már érdemes első kézből is tájékozódni az életünket közvetlenül befolyásoló, megrontó népbetegségek mibenlétéről.
Tóth Gábor – Bio Gabi: Kiút az allergiából című könyve ezt az igényt igyekszik kielégíteni,amely az egyénre szabott táplálkozásra, a természetes gyógymódokra és a lelki egyensúlyra is hangsúlyt helyez.
Bízunk abban, hogy ez a tudományos, mégis informatív jelleggel is közreadott kiadvány segíteni fogja az újabb személyes felismeréseket, és egy olyan világba kalauzolja az olvasót, ahol önmaga is tevékenyen részt vállalhat saját egészségének védelmében.